CHECK UP

Check UP Nedir

Check up, günümüzde sağlıklı bir bireyin, olası sağlık sorunlarının ve hastalıklarının önceden tespit edilmesi için yapılan sağlık taramasıdır.

Check-up sonucu ERKEN TEŞHİS mümkündür.

check up nedir

Vücudun baştan ayağa muayenesi olan check-up programları kişinin cinsiyetine, yaşına ve ailesinden gelen,ırsi yani genetik hastalık risklerine göre planlanır.

Tıp, hastalıkların tedavisinde ne kadar ilerlerse ilerlesin, erken tanı her zaman büyük önem taşır. Çünkü henüz başlangıç aşamasında bir hastalığın tanısının konması hem iyileşme şansını arttırır, yaşam kalitesinin bozulmasını engeller, hem de sağaltım harcamalarının azalmasını sağlar.

Hastalıkların erken tanısında ise check-up son derece önemli. Kelime anlamı baştan ayağa vücut muayenesi olan check-up, yaşamın ileri ve değişik dönemlerinde daha fazla anlam taşıyor. Özellikle orta yaş ve üzerindekiler için kalp, kanser, yüksek tansiyon, akciğer, böbrek ya da kan hastalıkları riski artığı için, bu dönemde kişilerin risklerine göre özel check-up programları öneriliyor. Ancak ailede kalp, kanser gibi yaşam süresini kısaltan hastalıklar varsa yaşamın hangi döneminde olursanız olun daha fazla dikkatli olunması gerekiyor.

CHECK UP PAKETLERİ

röntgen sonuçu

NEDEN CHECK UP

  • Hastalıkların erken tanısını sağlar.
  • Tedavilerin başarı oranı artar.
  • Sağlık harcamaları azalır.
  • Yaşam kalitesi yükselir.

Check Up Fiyatları

Check up fiyatları için whatsapp hattımızı arayabilirsiniz 05439520563

CHECK UP İÇİNDE NELER VAR?

Sedimantasyon hızı

Vücudumuzda enfeksiyona bağlı aktif bir hastalık geçirip geçirmediğimize dair bizlere bilgi verir. Serolojik hastalıklarda da sedimantasyon hızı yükselir. Ayırıcı tanı yöntemi olarak kullanılmasa da bize oldukça önemli sinyalleri verir. Diğer testlerle birlikte hastalığımızın tanısında büyük rol oynar.

Tam idrar tahlili

Böbrek hastalığı, idrar yolu hastalıklarının ve sarılık geçirip geçirmediğimize dair bilgileri verir. Beslenme bozukluğu olan bireylerde de Beslenme bozukluğunun hangi aşamada olduğuna dair tam idrar tahlili ile bilgi edinebilmek mümkündür.

Vajinal smear testi

Bu test kadın genital organından alınan bir akıntı örneğinin incelenmesi ile yapılır. Bu test ile herhangi bir enfeksiyon ajanının bulunup bulunmadığı kontrol edilir. Ayrıca yapılan bu test rahim ağzı kanseri hakkında bilgi edinmemize yardımcı olur.

SGOT, SGPT

Karaciğer enzimlerinin bakıldığı testlerdir. Kan örneklerinden bakılır. Geçmişte sarılık hikayesi olanlar yada karaciğerde hastalık belirtisi görülenlerde veya tedavi süreçlerinin izlenmesinde yardımcı olur. Alkol kullananlarda da bakılması gerekebilir. Karaciğer organının sağlıklı çalışıp çalışmadığı hakkında bizi bilgilendirir.

PSA testi

Erkeklerde orta yaş ve sonrasında artan prostat kanserinin erken tanısını sağlar.
Orta yaştan sonra her yıl düzenli olarak yapılması önerilmektedir.

Total Kolesterol

Kalp hastalıkları açısından önemli bir risk faktörü olan kolesterol, arttığında damar sertliği sorununa ve damarda tıkanıklığa neden olabilir. Özellikle ailesinde kalp hastalıkları olan kişilerin, kalp hastalarının, kilolu kişilerin düzenli olarak kolesterol testi yaptırmasında yarar vardır.

Açlık kan şekeri

İstatislikler ülkemizde sayısı 2.5 milyonu aşan diyabetili hasta olduğunu ortaya koyuyor.Hasta olduğunu bilmeyenlerle birlikte bu sayının 5 milyona ulaştığı tahmin ediliyor. Açlık kan şekeri, diyabet hastalığının tanısının konulmasına yardımcı olabilmektedir. Halsizlik, yorgunluk, sık sık su içmek, tuvalete çıkmak, kilo kaybı gibi belirtilerin diyabet hastalığının belirtileri olabileceği unutulmamalıdır.

Kreatinin

Bu madde böbrekten salgılanmaktadır. Kan serumunda bakılan kreatinin seviyesi, böbrek fonksiyonlarının normal çalışıp çalışmadığını hakkında fikir verir.

Dışkıda gizli kan aranması

Bu test giderek görülme sıklığı artan kalın bağırsak kanserinin erken tanısında büyük önem taşımaktadır. 50 yaş üzerindeki kişilerde yılda bir kez yaptırmaları tavsiye edilmektedir.